Puštena u rad OSA test-mašina

Bez autora
Jun 19 2011

Predsednik Vlade Vojvodine, dr Bojan Pajtić u petak je u kompaniji IBA (Industrija brusnih alata) pustio u rad višenamensku mašinu za testiranje brusnih i rezanih ploča na sigurnost, po svetski zahtevnom OSA standardu. Vrednost najsavremenije OSA test-mašine je 70.000 evra, a nabavljena je zahvaljujući BSC Informativnom centru za poslovnu standardizaciju i sertifikaciju, uz podršku Austrijske razvojne agencije (ADA). Osim testiranja na bezbednost i sigurnost proizvoda u kompaniji IBA, ova mašina biće na raspolaganju i drugim kompanijama u cilju što boljeg plasmana proizvoda na zahtevno tržište Evropske unije, kao i naučnim institucijama za istraživanje i razvoj novih tehnologija. OSA test-mašina jedinstvena je ne samo u Srbiji, nego i u regionu. Ova mašina je veoma značajna za unapređenje konkurentnosti domaće proizvodnje u odnosu na inostranu.

Puštena u rad OSA test-mašinaPredsednik Vlade Vojvodine, dr Bojan Pajtić u petak je u kompaniji IBA (Industrija brusnih alata) pustio u rad višenamensku mašinu za testiranje brusnih i rezanih ploča na sigurnost, po svetski zahtevnom OSA standardu.

Vrednost najsavremenije OSA test-mašine je 70.000 evra, a nabavljena je zahvaljujući BSC Informativnom centru za poslovnu standardizaciju i sertifikaciju, uz podršku Austrijske razvojne agencije (ADA).

Osim testiranja na bezbednost i sigurnost proizvoda u kompaniji IBA, ova mašina biće na raspolaganju i drugim kompanijama u cilju što boljeg plasmana proizvoda na zahtevno tržište Evropske unije, kao i naučnim institucijama za istraživanje i razvoj novih tehnologija.

OSA test-mašina jedinstvena je ne samo u Srbiji, nego i u regionu. Ova mašina je veoma značajna za unapređenje konkurentnosti domaće proizvodnje u odnosu na inostranu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik